Ordensreglement for E/F Lindegården
Orden
Brug af ejerforeningens fællesarealer skal altid ske under gensidig hensyntagen til øvrige beboere. Henstilling af affald på trapper eller fællesarealer må ikke finde sted. Intet må under nogen omstændigheder opbevares på trapperne da disse er flugtveje.
Ophold og rygning er ikke tilladt i opgange, kældre eller på lofter.
Som ejer eller beboer har man pligt til at sørge for, at uvedkommende ikke lukkes ind i opgange eller gården. Ved til- og fraflytning har ejeren ansvaret for udbedring af eventuelle skader af trappeopgange samt øvrige fællesarealer.
Musik/støj
Man har som beboer pligt til at vise hensyn, når der ses TV eller høres musik.
Brug af musikinstrumenter er kun tilladt, såfremt det kan ske uden at være til gene for ejendommens øvrige beboere.
Der skal skrues ned for musikken fra kl. 22.00 på hverdage og kl. 00.00 i weekender. Større arrangementer skal varsles i god tid og minimum 3 dage forinden via et opslag i opgangen. Ved en beboers gentagne stærkt støjende arrangementer, kan bestyrelsen give en påtale.
Brug af alle former for maskiner eller værktøj, der kan medføre støjgener, må kun benyttes på hverdage fra kl. 07.30-19.00 samt lørdag kl. 09.00-17.00 og søndag kl. 11.00-15.00.
Vaskemaskiner og andre tekniske hjælpemidler skal installeres, sådan at de ikke ved støj eller på anden måde er til gene for ejendommen eller dens beboere.
Børn
Forældre skal drage omsorg for, at deres børn ikke ved støjende adfærd er til gene for de øvrige beboere i foreningen.
Leg og ophold på trapper, indendørs fællesarealer og porte er ikke tilladt.
Forældre skal sørge for, at legetøj og andet bliver fjernet ved legens ophør (se endvidere ordensreglerne for ophold i gården). Boldspil er forbudt af hensyn til beboerne i stuelejlighederne og på grund af den dårlige akustik i gården.
Husdyr
Alle husdyrhold skal meldes til bestyrelsen, som skal godkende anskaffelsen. Det påhviler enhver beboer med husdyr, at drage omsorg for at dette/disse ikke ved støj eller på anden vis, er til gene for ejendommens øvrige beboere. Det er ikke tilladt, at lufte hunde eller andre husdyr i gården. Husdyr, der færdes på ejendommens arealer skal til enhver tid holdes i snor. Bestyrelsen kan til enhver tid tilbagekalde en godkendelse, såfremt ovenstående ikke skønnes overholdt.
Affald
Affald må ikke henkastes i gården eller anbringes noget andet sted end i affaldscontainerne i gården. Affald skal kildesorteres i henhold til kommunens til enhver tid gældende retningslinjer. Der må ikke stilles flasker/glas i renovationsrummet. Disse kan afleveres i flaskecontainere i nærområdet. Storskrald kan afleveres, når der af rekvireres en storskraldscontainer af gårdlauget. Byggeaffald og større el-artikler skal afleveres på genbrugsstationen.
Cykler/barnevogne
Cykler må ikke henstilles på ejendommens trappe, gange, gård eller port, men skal anbringes i cykelkælder eller cykelstativer omkring ejendommen. Dette er af hensyn til brandfolk og renovationsarbejdere, der skal kunne komme frem.
Barnevogne og klapvogne m.v. må ikke henstilles i opgangene. Dette er for at brandvæsen/ambulancereddere skal kunne komme frem ved ulykker i hjemmet. Såfremt man ønsker at stille sin barnevogn beskyttet, kan den stilles i kælderrummet i gården ved Amagerfælledvej 13 eller kælderrummet med nedgang fra Ved Linden 4.
Ombygning/renovering af lejlighed
Ved større bygningsmæssige ændringer af lejligheden samt ved ændringer, der kræver autoriseret installatør henvises til Københavns Kommunes retningslinier i forhold til indhentning af byggetilladelser.
Når byggetilladelsen fra Københavns Kommune er modtaget, skal kopi til orientering fremsendes til ejerforeningens bestyrelse. Renovering eller ombygningsarbejderne skal samtidigt overholde ejerforeningens egne bestemmelser. Det er den enkelte ejers ansvar, at disse retningslinier overholdes. Det er ejerens ansvar at sikre og opbevare tilladelser til alle udførte arbejder, hvor en sådan er påkrævet. Bestyrelsen kan på ingen måde drages til ansvar for en ejers ændring, renovering eller ombygning af den enkeltes lejlighed og er dermed ikke ansvarlig for en eventuel ulovlig udført installation. Bestyrelsen kan forlange, at ikke godkendte arbejder føres tilbage til den oprindelige stand for ejers egen regning, hvorefter ejerforeningens bestyrelse kan tage stilling til, om en besigtigelse af det udførte arbejde er nødvendigt. Bestyrelsen forbeholder sig ret til, at kræve arbejdet godkendt af en byggesagkyndig udpeget af administrationsselskabet. Såfremt der efter en gennemgang af bygningsarbejdet findes fejl eller mangler, skal disse udbedres af ejeren. Udgifter forbundet med udarbejdet af en sådan rapport afholdes af ejerforeningen.
El-installationer
Fælles el-anlæg må ikke anvendes til private formål så som frysere, opvarmning af kældre eller til erhvervsmæssig anvendelse.
Den til enhver tid værende ejer af en lejlighed har ansvaret for, at lejlighedens installationer er i en lovlig stand.
Lukning for vand
Bestyrelsen skal varsles senest 4 dage forinden lukningen. Berørte beboere skal varsles senest 2 dage forinden lukning ved opslag i opgangen. Der må maksimalt lukkes for vandet i en sammenhængende periode på 4 timer og perioden skal ligge inden for normal arbejdstid (hverdage kl. 8-16). Udgifter som følge af manglende varsling vil blive pålagt den pågældende ejer.
Det påhviler generelt ejere som lejere at medvirke til god skik og orden i ejendommen.
Vedtaget den 10.09.1985 og senest revideret den 01.02.2021